Wednesday, April 27, 2011

Predator 2 (1990)

by Bill


Τον Ιούλιο του 87 στο Λος Άντζελες η θερμοκρασία ξεπέρασε τους 41 βαθμούς κελσίου.Μία από τις πιο θέρμες χρονιές της τελευταίας εικοσαετίας. Έβγαινε για κυνήγι με τους κολλητούς πάντα στις μεγάλες ζέστες και φέτος ήταν η χρονιά τους, "επιτέλους" σκέφτηκε,είχε αρχίσει να σκουριάζει. Η τροφή δεν ήταν ποτέ ιδιαίτερο πρόβλημα,ας είναι καλά τα γουρούνια στο σφαγείο, αλλά αυτό που πραγματικά έκανε το αίμα του να βράζει και την καρδιά του να χτυπά δυνατά ήταν το φρέσκο αίμα.Προτιμούσε πρεζέμπορους και μπάτσους,όσο πιο πολλά σιδερικά πάνω τους,τόσο το καλύτερο,έκανε το παιχνίδι πιο όμορφο. Ο κίνδυνος πάντα υπήρχε και το ήξερε,πριν μερικά χρόνια ο ξάδερφος του τα βρήκε σκούρα στη ζούγκλα από έναν κομμάντο με πούρο και αναγκάστηκε να αυτοκαταστραφεί.
Αφού γυάλισε το πτυσσόμενο ακόντιο του από βυρήλλιο και έβαλε μαλακτική στις τζίβες του ήταν έτοιμος. "Ενα,δύο,τρία ζντο" με τους συντρόφους και κατηφόρισε για τη λεωφόροΣαντα Φε..


3 χρόνια μετά την κόλαση στη ζούγκλα του Μεξικού και αφού η σειρά κόμικ που κυκλοφόρησε αργότερα έκανε θραύση, το σήκουελ του Κυνηγού ήταν γεγονός. Ο Αυστριακός πρωταγωνιστής δεν θα επέστρεφε γιατί επέλεξε να γυρίσει τον εξολοθρευτή Νο2 (ειπώθηκε ότι δεν δέχθηκε γιατί ο ρόλος του ήταν αισθητά μειωμένος σε σχέση με το πρώτο), αλλά αυτό μάλλον σε καλό βγήκε για την ταινία αφού ο Ντάνι Γκλόβερ τη σήκωσε μόνος του ανετότατα..Οι φήμες ότι ο Πάτρικ Σουέιζι (wtf!..) αρνήθηκε τον πρωταγονιστικό ρόλο, είναι πέρα για πέρα αληθινές.Οι παραγωγοί επέλεξαν την τσιμεντένια ζούγκλα του Λος Άντζελες για τόπο που θα εξελισσόταν η ιστορία και ενώ πολλοί θα περίμεναν ένα "πιο φιλικό στον θεατή" θέαμα, μας παρέδωσαν αιματοξεκοιλιάσματα αντάξια του πρώτου,αν όχι καλύτερα. Ο Ντανι Γκλόβερ είναι ο υπαστυνόμος Χάριγκαν (μία bad-ass έκδοση του ρόλου που είχε στο Φονικό Όπλο).Αηδιασμένος από τις κολυσιεργίες και την γραφειοκρατεία του αστυνομικού σώματος που ανήκει και με τον πόλεμο μεταξύ των συμμοριών να μαίνεται,αναλαμβάνει το νόμο στα χέρια του μέχρι που κάποιος άλλος αρχίζει να κάνει τη δουλειά του για αυτόν.Ο "άλλος" δεν παίρνει χαμπάρι, αποκεφαλίζει και ακρωτηριάζει σωρηδόν, μέχρι που αρχίζει να μακελεύει 
και αστυνομικούς..και τότε its gettin' personal για τον Χάριγκαν..όσο personal μπορείς να το πάρεις όταν κυνηγάς μία εξωγηίνη σκατόφατσα ύψους 2.20, δυνατό σαν μουλάρι και οπλισμένο μέχρι τα δόντια.
Πυροβολίσμοι και τσαμπουκάδες,μυστικισμός,οπτικά εφφέ-λουκούμι από τον Σταν Γουίνστον, κυνηγητά στα πιο απίθανα μέρη (πως σου φαίνεται μία μάχη μέσα σε διαστημόπλοιο θαμένο κάτω από πολυκατοικία) και ultra-cool διάλογοι όπως οι παρακάτω..
 -  Dr Keyes: "It's taken us over two weeks to learn his patterns. He comes here every two days to feed. Seems he has a taste for beef." 
 -  Lieutenant Mike Harrigan:" I didn't think he was a vegetarian". 
          ή
   "You're rippin' my dick off and shovin' it up my asshole!"
          ή
    "OK pussyface, it's your move"  







No comments:

Post a Comment